معرفی برترین خودروهای سوئدی در همه‌ی زمان‌ها

  کشور شمال اروپایی سوئد، میزبان ۱۰.۳ میلیون نفر از جمعیت خود است. درواقع با وجود اینکه این کشور یک کشور نسبتاً کوچکی محسوب می‌شود اما در طی دهه‌های اخیر، این کشور توانسته خود را به‌عنوان خانه‌ای جهانی برای خودروهای پرقدرت و جذاب معرفی کند.  

چهارشنبه، ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۳:۹۸ |

کشوری که سه برند جهانی در آن مشغول به کار هستند. برندهایی مانند ولوو، برند ساب (Saab) که توسط ولوو ایجادشده بود و در سال ۲۰۱۲ نیز به فعالیتش پایان داد و همچنین برند فوق جذاب کویینگزگ که یک ابرشرکت جهانی با ابرخودروهای فوق مدرن و قدرتمند محسوب می‌شود.

بااین‌حال، این کشور علاوه بر این سه برند که البته یکی از آن‌ها اکنون دیگر ازمیان‌ رفته است، تأثیرات خود را بر صنعت خودروسازی درزمینهٔ اتوبوس و کامیون و یا به عبارتی، خودروهای سنگین نیز گذاشته است. دو برند دیگر بانام‌های اسکانیا AB و ولوو AB.

درنتیجه، صنعت خودروسازی، یک بخش مهم در اقتصاد سوئد محسوب شده که روزبه‌روز در حال گسترش و جهانی‌شدن بیشتر است. به‌طوری‌که ۸۵ درصد از خودروهای سبک و ۹۵ درصد از خودروهای سنگینی که در سوئد تولید می‌شوند، به کشورهای دیگر جهان صادر می‌شوند.

با ما باشید تا به شما عزیزان، برترین خودروهای سوئدی را معرفی کنیم که در طول صنعت خودروسازی، توانسته‌اند نام خود را جاودان کنند.

ولوو ۲۴۰ استیت (Estate)

البته شاید ازنظر شما، شروع کردن این فهرست با یک خودروی به‌ظاهر معمولی و خسته‌کننده، کار چندان جذابی نباشد؛ اما باید گفت که ۲۴۰ استیت شرکت ولوو که برای تقریباً دو دهه در خط تولید این شرکت وجود داشت، توانست پایه‌گذار آبرومندی شرکت ولوو به سمت ساخت خودروهای ایمن باشد. ولوو ۲۴۰ استیت، همچنین به‌عنوان نمادی از خودروهای خانوادگی ایمن درزمان خود شناخته می‌شد. پس بی‌راه نیست اگر این خودرو با ظاهر معمولی، در ابتدای این لیست قرار داشته باشد.

ساب ۹۰۰ توربو

ساب ۹۹ توربو اولین خودروی تولید انبوه با سامانه توربوشارژ بود که توانست از این نظر و به‌عنوان یک خودروی اهل سوئد، اولین خودروی موفق توربو در نظر گرفته شود. ساب ۹۰۰ در مسیرهای مستقیم، یک خودروی سریع بود که با تایرهای پیرلی پی ۶ (Pirelli P۶) و در نسخه چرخ جلو محرک (FWD)، می‌توانست تا حد بسیار بالایی، سریع و قدرتمند باشد.

ساب ۹۰۰، یک چرخه زندگی بیست‌ساله در بین سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۸ داشت که البته در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ میلادی، نسخه توربو از این خودرو، به آن اضافه شد. خودرویی که در زمان خود، افراد با ثروت بیشتر، به‌جای انتخاب یک بی ام و سری ۳ آلمانی، آن را انتخاب می‌کردند.

ولوو P۱۸۰۰

برای یک مدت طولانی، نام ولوو چیزی نبود که بخواهد با خودروهای زیبا و ازنظر طراحی، منحصربه‌فرد شناخته شود؛ اما در بین سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۳، ولوو توانست با تولید یکی از زیباترین خودروهای جهان، این معادله را تغییر داده و نظر جهان را نسبت به خود و خودروهایش عوض کند. خودرویی که خط‌های موجود کشیده شده از قسمت جلو تا انتهای درب‌ها، کوپه بودن، چراغ‌های دایره‌ای شکل و دیگر موارد، به جذابیت‌های این خودروی جذاب افزوده بودند.

ساب ۹۲

این درست همان‌جایی بود که ساب به‌عنوان یک شرکت خودروسازی، خود را معرفی کرد. شرکتی که تأثیرات طراحی آن را می‌توانیم در طراحی آئرودینامیک و خاص مدل ۹۲ این شرکت، به‌خوبی مشاهده کنیم. تولید این خودرو در سال ۱۹۴۹ و به‌عنوان یک خودروی ۷۵۰ سی‌سی شروع به تولید کرد. قلب تپنده ساب ۹۲، یک موتور دو سیلندر دو زمانه بود که توسط آب، خنک کاری می‌شد.

دو نسخه متفاوت از آن ساخته شد که به دلیل استقبال نکردن مردم از نسخه معمولی، ساب تصمیم به تولید تنها، نسخه دولوکس آن کرد. خودرویی که به‌سرعت وارد مسابقات موتوراسپرت شد و مهندس ارشد ساب رولف ملد، وارد رالی سوئد شد و توانست رتبه دوم را در کلاس خود به دست آورد.

ساب سونت (Sonett)

ولوو تنها شرکت و برند سوئدی نبوده که اقدام به تولید خودروهای جذاب و خوش‌چهره، کرده است. خودروی ساب سونت یا سوپراسپرت یا ساب ۹۴، در سال ۱۹۵۸ از راه رسید و هدف از تولید آن نیز رفتن به مسابقات و یک خودروی مسابقه‌ای بودن، بوده است. تنها ۶ نسخه از سونت به تولید رسید که بدون شک می‌تواند آن را یک خودروی به‌غایت نایاب کند.

درواقع ساب تمایل داشت که در سال،۲,۰۰۰ دستگاه از آن را به تولید برساند اما یک تغییر در قوانین مسابقات به این مفهوم که اجازه می‌داد، شرکت‌کنندگان بتوانند خودروهای جاده‌ای خود را تقویت و تیون کرده و به مسابقات بیاورند، کل مسئله به‌صرفه بودن و سودآور بودن این خودرو را از ساب گرفت و این پروژه در آن سال‌ها ناپدید شد. اگرچه سونت، بعدها دوباره متولد شد اما اولین ساب سونت، زیباترین آن‌ها بود.

ساب ۹۶

خودروی ساب ۹۳، اولین خودرویی بود که به بازار پرسود و بزرگ کشور آمریکا توانست ورود پیدا کند اما این ساب ۹۶ بود که خودروساز سوئدی را روی نقشه جهانی، پدیدار کرد. خودرویی که موفقیت‌های خود را مدیون مسابقاتی است که با راننده افسانه‌ای خود یعنی ویلمن اریک کلارسون، توانست خودنمایی کند. ساب ۹۶، زندگی خود را به‌عنوان یک خودروی ۳ سیلندر با موتور دو زمانه که در نسخه‌های بعدی به یک موتور ۴ سیلندر تغییر یافت، شروع کرد.

ولوو ۸۵۰ تی ۵/تی ۵ آر

خودروی واگن و مسابقه‌ای T۵R شرکت ولوو دارای قلب تپنده ۲.۳ لیتری ۵ سیلندری بود که با استفاده از سامانه توربوشارژ و همچنین ECU(کامپیوتر خودرو) تیون شده توسط شرکت پورشه، می‌توانست ۲۴۳ اسب بخار قدرت تولید کرده و گشتاور مناسبی را نیز به زیر پای راننده خود منتقل کند. حتی بهتر از این اعداد و ارقام، نمونه پرفورمنس ۸۵۰، از خودروهای مسابقه‌ای تام والکینشا الهام گرفته بود که در مسابقات قهرمانی تورینگ بریتانیا، همه را حیرت‌زده کرده بودند.

ساب ۵-۹ آیرو

این خودروی جذاب از شرکت ساب، یک خودرویی بود که می‌توانست ۲۶۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۲.۵ نیوتون متر گشتاور تولید کند. حتی در نسخه جعبه‌دنده دستی نیز ساب ۹-۵ آیرو، توانایی تولید گشتاور بیشتر ۳۶۶ نیوتون متر گشتاور را داشت. بر اساس گفته‌های جرمی کلارکسون دریکی از کتاب‌هایش، مهندسان ساب به او گفته بودند که نمی‌توان قدرتی بیش از ۲۲۰ اسب بخار را بر روی یک خودروی دیفرانسیل جلو (FWD) اعمال کرد؛ اما آن‌ها با گرفتن بیش از ۲۵۰ اسب بخار در نسخه Hot Aero از این خودرو، ثابت کردند که تا چه اندازه توانایی فنی‌شان بالا بوده است.

ولوو S۶۰ و V۶۰ پولستار

این خودروی سوئدی از شرکت ولوو، در ابتدای کار دارای یک موتور ۶ سیلندر تخت بود تا اینکه در نمونه‌های بعدی خود و با اضافه شدن توربوشارژ، این موتور به ۴ سیلندر تغییر یافت. موتوری که می‌توانست شتاب صفرتا صد S۶۰ را به مدت‌زمان تنها ۴.۵ ثانیه رسانده و در کنار این شتاب عالی، فرمان پذیری و قابلیت هدایت بالایی را نیز داشته باشد.

کویینگزگ آگرا RS

شاید بتوان گل سرسبد خودروهای سوئدی تا به اینجای کار را همین ابرخودروی جذاب و قدرتمندی دانست که مشاهده می‌کنید. هیولایی که درواقع، عصاره تمامی صنعت و خودروهای سوئد بوده و هست. این هیولای سوئدی در کارنامه خود، رکوردهای زیادی را به ثبت رسانده است. رکوردهایی مانند زمان تنها ۳۳.۲۹ ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به‌سرعت فوق‌العاده ۴۰۰.۷ کیلومتر بر ساعت و همچنین تبدیل‌شدن به سریع‌ترین خودروی جاده‌ای جهان با نهایت سرعت ۴۴۷.۱۸ کیلومتر بر ساعت.

درواقع آگرا RS از این لحاظ خاص، منحصربه‌فرد و نهایت مهندسی مدرن محسوب می‌شود که توسط شرکت جوان و مستقل ۲۵ ساله کریستین فون کویینگزگ تولیدشده است. خودرویی که برخلاف بوگاتی، حمایت‌های مالی شرکتی مانند فولکس‌واگن را نیز پشت سرخود نمی‌بیند.


معرفی برترین خودروهای سوئدی در همه‌ی زمان‌ها
مقاله

کد محتوا: ۲۰۸۲۹

ارسال: چهارشنبه، ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۳:۹۸

به روز شده: چهارشنبه، ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۹:۱۶

کلید واژه‌‌ها: خودرو سوئدی، ولوو، ساب

نوع: مقاله

فرستنده: دبیر سرویس محتوا

منبع: سایت چرخان

بازدید: ۲۰۱۷

زبان: پارسی

(۳ مورد )
در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید. برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید. چنانچه هنوز عضو سایت نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید. (ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

کاردو، به عنوان یکی از بزرگترین فضای آنلاین تبادل و معامله خودرو، در حال حاضر به صدها مشتری در حال ارائه خدمات است. در این نسخه از وب‌سایت کاردو سعی شده است با بهره‌گیری از آخرین متدهای توسعه و برنامه‌نویسی امکان استفاده کاربران از سایت در دستگاه‌های هوشمند (موبایل، تبلت) به صورت ویژه‌ای فراهم می‌سازد و طراحی سایت به گونه‌ای است که لایه‌بندی سایت بر اساس دستگاه شما تطبیق می‌یابد.

این سایت ماحصل، تلاش‌های چندساله کارشناسان خبره در ۲ حوزه صنعت خودرو و IT بوده است و سعی شده است بنا به نیاز کاربر ایرانی و بر اساس شیوه فعالیت جاری کشور سریعترین و بهترین انتخاب‌ها فراهم باشد.

«کاردو» واژه‌ی اصیل پارسی است و به معنای توانمندی و پشتکار است، همچنین نگارش انگلیسی آن (CarDo) به معنای فعالیت مرتبط با خودرو می‌باشد. «کاردو» تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا شایسته خدمت‌رسانی به شما باشد.

به دلیل حجم بالای آگهی‌های ثبت شده، امکان بررسی صحت و اصالت آن‌ها امکان‌ناپذیر است، پیش از هرگونه معامله از صحت و اصالت مدارک و خودرو مطمئن شوید، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان بخش خدمات مشتریان ما جهت راهنمایی و باری‌رسانی استفاده کنید.

طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.

© ۱۳۹۳-۱۴۰۳ :: کلیه حقوق برای سایت کاردو محفوظ است. استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است.