سوزوکی فرانکس؛ مشخصات و قیمت شاسی بلند وارداتی راسا موتور

  فرانکس یکی از کوچک‌ترین و ارزان‌ترین شاسی‌بلندهای سوزوکی است که توسط راسا موتور به‌صورت وارداتی از هند در کشورمان عرضه می‌شود.  

شنبه، ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰:۰۸ |


سوزوکی هرچند به‌اندازهٔ دیگر خودروسازان ژاپنی بازار گسترده‌ای در سراسر جهان ندارد و سال‌ها است از بازار آمریکا خارج شده است اما به لطف مونتاژ شاسی‌بلند گرند ویتارا در دههٔ ۹۰ شمسی توسط ایران‌خودرو، در کشورمان به شهرت رسید. هرچند سدان کیزاشی هرگز نتوانست موفقیت برادر شاسی‌بلند خود را در بازار ایران تکرار کند اما بااین‌حال، سوزوکی به برند خوش‌نامی در بازار کشورمان تبدیل شد. ازاین‌رو، با آزاد شدن واردات، شرکت راسا موتور قصد دارد پس از سال‌ها غیبت، دوباره سوزوکی را به ایران بازگرداند و از محبوبیت این برند ژاپنی در کشورمان بهره ببرد. این شرکت در گام نخست سدان سیاز و هاچ‌بک بالنو را به ایران آورد و حالا از نسل جدید گرند ویتارا، شاسی‌بلند آفرودی جیمنی و کراس‌اوور اقتصادی فرانکس پرده‌برداری کرده است. در این مطلب بررسی ویژگی‌ها و مشخصات سوزوکی فرانکس خواهیم پرداخت.

معرفی سوزوکی فرانکس
سوزوکی هرچند در بازارهای اروپا و آمریکا حضور پررنگی ندارد اما این شرکت کاملاً بر بازار نوظهور و پرجمعیت هند سلطه داشته و خودروهای مختلفی را به‌طور اختصاصی برای این کشور آسیایی از طریق زیرمجموعهٔ هندی خود یعنی ماروتی سوزوکی تولید می‌کند. ازآنجایی‌که قدرت خرید مردم در هند پایین است، اکثر خودروهایی که سوزوکی در این کشور عرضه می‌کند کوچک و اقتصادی هستند. یکی از این خودروها فرانکس است که در نمایشگاه خودروی هند در ابتدای سال ۲۰۲۳ رونمایی شد. فرانکس یک کراس‌اوور ساب‌کامپکت (کوچک‌تر از کامپکت) است که بر اساس هاچ‌بک بالنو ساخته شده است.

ازآنجایی‌که خودروهای با طول زیر ۴ متر در بازار هند مشمول معافیت‌های مالیاتی هستند، فرانکس ۳,۹۹۶ میلی‌متر طول دارد. فاصلهٔ محوری این ماشین هم ۲,۵۲۰ میلی‌متر است و به ترتیب ۱,۷۶۵ میلی‌متر و ۱,۵۵۰ میلی‌متر عرض و ارتفاع دارد؛ بنابراین، فرانکس خودروی بسیار جمع‌وجور و تقریباً هم‌اندازهٔ کوییک است. این خودرو پس از مدل برزا، دومین شاسی‌بلند زیر ۴ متر سوزوکی در هند محسوب می‌شود. فرانکس در هند تولید می‌شود اما علاوه بر این کشور، به بازارهای دیگری شامل خاورمیانه، آمریکای لاتین، آفریقا و استرالیا هم صادر می‌شود.

طراحی بیرونی سوزوکی فرانکس
هرچند فرانکس بر اساس بالنو شکل گرفته اما به لطف بازطراحی کامل پانل‌های بدنه، ظاهر بسیار جذاب‌تری را نسبت به هاچ‌بک سوزوکی به نمایش گذاشته است. در جلوی خودرو شاهد چراغ‌های دوقسمتی مشابه گرند ویتارای بازار هند هستیم که از دی‌لایت‌های باریکی در بالا به همراه چراغ‌های اصلی در پایین با گرافیک جذاب تشکیل شده است. دی‌لایت‌های بالایی از طریق یک نوار کرومی به جلوپنجره و لوگوی سوزوکی متصل شده‌اند. در قسمت جانبی، به سبک همهٔ کراس‌اوورها روکش‌های پلاستیکی را در دهانهٔ گلگیرها و روی رکاب می‌بینیم درحالی‌که سقف در عقب با شیبی ملایم به سمت پایین، نمایی کوپه مانند ایجاد کرده است.

در عقب فرانکس طراحان سوزوکی تمام تلاش خود را در ایجاد نمایی جذاب به کار بسته‌اند حتی اگر به قیمت الهام گرفتن از دیگر خودروها باشد. در اینجا چراغ‌های افقی با لنز بی‌رنگ را می‌بینیم که توسط نواری باریک به هم متصل شده‌اند و گرافیک داخلی آن‌ها یادآور محصولات پژو است. همچنین فرم کلی بخش عقبی فرانکس نیز تا حدودی نسل قبلی دی‌اس ۴ را به یاد می‌آورد. روی سپر هم صفحه محافظ نقره‌ای بزرگی کار شده تا حال و هوای کراس‌اووری خودرو را افرایش دهد. همچنین به لطف اصلاح سیستم تعلیق و استفاده از تایرهای بزرگ‌تر ۱۶ اینچی ۱۹۵، فاصلهٔ خودرو از زمین با ۲۰ میلی‌متر افزایش نسبت به بالنو به ۲۱۰ میلی‌متر رسیده است.

داخل و کابین سوزوکی فرانکس
ازآنجایی‌که فرانکس یک کراس‌اوور کوچک و اقتصادی است، استفاده از پلاستیک خشک در کابین آن طبیعی خواهد بود اما طراحان سوزوکی با استفاده از تریم‌های نقره‌ای روی داشبورد، کنسول مرکزی و اطراف دستگیرهٔ درها، سعی کرده‌اند فضای داخل خودرو را از یکنواختی و حال و هوای اقتصادی خارج کنند. در میانهٔ داشبورد، یک نمایشگر ۹ اینچی لمسی به‌صورت ایستاده جای گرفته است و زیر آن دریچه‌های تهویهٔ کوچکی با تریم کرومی جلب‌توجه می‌کنند. از چنین خودرویی نباید انتظار صفحه آمپر دیجیتالی را داشت و مقابل راننده یک صفحه آمپر آنالوگ با نمایشگر دیجیتالی کوچکی در میانهٔ آن دیده می‌شود اما ویژگی مثبت در اینجا وجود هدآپ دیسپلی است.

به‌طورکلی، هرچند شاید کابین فرانکس به‌اندازهٔ کراس‌اوورهای بزک‌شدهٔ چینی چشمگیر به نظر نرسد اما طراحان سوزوکی تلاش کرده‌اند آن را با کمترین هزینه بروز و جذاب جلوه دهند که تا حد زیادی در این کار موفق بوده‌اند. صندوق بار این خودرو هم ۳۰۸ لیتر ظرفیت دارد که هرچند ۱۰ لیتر از بالنو کمتر است اما برای این کلاس مناسب به نظر می‌رسد.

تجهیزات و امکانات سوزوکی فرانکس
هرچند فرانکس خودرویی اقتصادی محسوب می‌شود اما راسا موتور نسخهٔ مجهز آن را برای واردات انتخاب کرده است که امکانات و تجهیزات مناسبی را ارائه می‌کند. این موارد عبارت‌اند از:

  •     فرمان برقی
  •     کروز کنترل
  •     چهار ایربگ
  •     کنترل پایداری
  •     سیستم ورود بدون استارت دکمه‌ای
  •     نمایشگر ۹ اینچی لمسی
  •     دوربین ۳۶۰ درجه
  •     سنسور پارک عقب
  •     سیستم تهویه خودکار
  •     بلوتوث و وای‌فای
  •     چراغ‌های LED
  •     رینگ‌های ۱۶ اینچی آلومینیومی
  •     سیستم پایش باد تایرها
  •     سنسور نور
  •     سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
  •     پدال‌های تعویض دنده پشت فرمان
  •     هدآپ دیسپلی


پیشرانه سوزوکی فرانکس
فرانکس در هند با پیشرانه‌های کوچک ۱ لیتری و ۱.۲ لیتری سه و چهار سیلندر عرضه می‌شود اما سوزوکی برای بازارهای صادراتی یک موتور بزرگ‌تر ۱.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی هیبریدی خفیف را در نظر گرفته است که نمونه وارداتی راسا موتور هم از همین پیشرانه استفاده می‌کند.

این موتور با برخورداری از دو انژکتور در هر سیلندر و سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌های دود و هوا، ۱۰۱ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و به یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک متصل است تا نیروی خود را به چرخ‌های جلو برساند. با وجود قدرت و گشتاور پایین، ویژگی مثبت این موتور مصرف سوخت بسیار پایینی است که تنها ۵.۴ لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود. در این پیشرانه همچنین سیستم هیبریدی خفیف ۴۸ ولت با باطری لیتیوم یونی جایگزین استارت شده است. همان‌طور که انتظار می‌رود، فرانکس فقط به‌صورت محرک جلو تولید می‌شود و خبری از سامانهٔ چهارچرخ محرک نیست.

قیمت سوزوکی فرانکس در ایران
سوزوکی فرانکس در بازار امارات بین ۵۳ تا ۵۹ هزار درهم قیمت دارد که معادل ۸۵۰ تا ۹۵۰ میلیون تومان است اما با در نظر گرفتن تعرفه‌ها و هزینه‌های مختلف، در بازار ایران قیمت نهایی این خودرو برای مصرف کننده، ۱,۷۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان اعلام شده که آن را حتی گران‌تر از کراس‌اوورهای چینی بزرگ‌تر و قوی‌تری مثل ام‌وی‌ام X۵۵ و کی‌ام‌سی X۵ قرار می‌دهد.

معایب و مزایای سوزوکی فرانکس

نقاط ضعف:

  •     قدرت پایین پیشرانه
  •     شتاب کند
  •     آپشن و امکانات پایین
  •     فقدان سیستم های ایمنی مدرن
  •     قیمت بالا
  •     طراحی داخلی شلوغ


نقاط قوت:

  •     مصرف سوخت کم
  •     طراحی مدرن
  •     فضای داخلی جادار


سوزوکی فرانکس؛ مشخصات و قیمت شاسی بلند وارداتی راسا موتور
نقد و بررسی

کد محتوا: ۲۲۷۰۲

ارسال: شنبه، ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰:۰۸

به روز شده: شنبه، ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۴:۰۲

کلید واژه‌‌ها: سوزوکی، سوزوکی فرانکس، شاسی بلند، خودرو وارداتی

نوع: نقد و بررسی

فرستنده: دبیر محتوا

منبع: پدال

بازدید: ۳۸

زبان: پارسی

(۲ مورد )
در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید. برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید. چنانچه هنوز عضو سایت نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید. (ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

کاردو، به عنوان یکی از بزرگترین فضای آنلاین تبادل و معامله خودرو، در حال حاضر به صدها مشتری در حال ارائه خدمات است. در این نسخه از وب‌سایت کاردو سعی شده است با بهره‌گیری از آخرین متدهای توسعه و برنامه‌نویسی امکان استفاده کاربران از سایت در دستگاه‌های هوشمند (موبایل، تبلت) به صورت ویژه‌ای فراهم می‌سازد و طراحی سایت به گونه‌ای است که لایه‌بندی سایت بر اساس دستگاه شما تطبیق می‌یابد.

این سایت ماحصل، تلاش‌های چندساله کارشناسان خبره در ۲ حوزه صنعت خودرو و IT بوده است و سعی شده است بنا به نیاز کاربر ایرانی و بر اساس شیوه فعالیت جاری کشور سریعترین و بهترین انتخاب‌ها فراهم باشد.

«کاردو» واژه‌ی اصیل پارسی است و به معنای توانمندی و پشتکار است، همچنین نگارش انگلیسی آن (CarDo) به معنای فعالیت مرتبط با خودرو می‌باشد. «کاردو» تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا شایسته خدمت‌رسانی به شما باشد.

به دلیل حجم بالای آگهی‌های ثبت شده، امکان بررسی صحت و اصالت آن‌ها امکان‌ناپذیر است، پیش از هرگونه معامله از صحت و اصالت مدارک و خودرو مطمئن شوید، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان بخش خدمات مشتریان ما جهت راهنمایی و باری‌رسانی استفاده کنید.

طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.

© ۱۳۹۳-۱۴۰۳ :: کلیه حقوق برای سایت کاردو محفوظ است. استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است.