آگهی‌های برگزیده نمایش همه آگهی‌ها
موردی برای نمایش یافت نشد.

لزوم تجدید نظر دولت در الزام خودروساز به خرید مواد اولیه از داخل

  صنعت خودروسازی و قطعه سازی در ایران قدمت کمی ندارد. اما آنچه ترمز پیشرفت این صنعت پیشران و بزرگ را طی چندین دهه به فعالیت کشیده، رانت و فساد بوده است. در شرایطی که تصمیم های خوبی در خودروسازان بزرگ برای جلوگیری از رانت و فساد گرفته شده و کارشناسان را تا حدودی نسبت به آینده صنعت خودرو در ایران امیدوار کرده بود، ناگهان دولت با تصمیمی غیر کارشناسی و غلط ضربه ای دیگر به این صنعت وارد کرده است. جدیدترین سنگی که دولت جلوی پای خودروسازان داخلی گذاشته این بوده که آنها را ملزم به تامین مواد اولیه از داخل کشور کرده است.  

دوشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰:۵۴ |


در شرایطی که زخم های زیادی اعم از قیمت گذاری دستوری، زیان انباشته و تحریم و کمبود میکروچیپ بر بدنه صنعت خودروسازی ایران زده شده، ناگهان دولت زخم کاری دیگری به این صنعت بزرگ وارد کرده و این زخم کاری جدید این بوده که دولت خودروسازان داخلی را ملزم به خرید مواد اولیه از تامین کنندگان داخلی کرده است. باید اشاره کنیم که بسیاری از مشکلات کیفی که ناگهان با تحریم ها در خودروهای داخلی مشاهده شد، به دلیل تامین مواد اولیه و بسیاری از قطعات از تامین کنندگان داخلی بود. تا زمانی که رقابت نباشد، هیچ دستاوری حاصل نمی شود و این در حالیست که دولت یک بازار تضمین شده را دو دستی به تامین کنندگان مواد اولیه داخلی تقدیم کرده و خودروساز را ملزم به خرید مواد اولیه از آنها کرده است.

وقتی که خرید مواد اولیه از تامین کننده داخلی تضمین شده باشد، یقینا خودروساز مجبور است هرآنچه که برای فروش موجود بوده را بخرد و در این شرایط که رقابتی هم وجود ندارد، رانت و فساد بار دیگر صنعت خودروسازی را در بر می گیرد. البته رانت و فساد تنها یکی از دستاوردهای این تصمیم غلط بوده و از جمله دیگر ضررهایی که الزام تامین مواد اولیه به صنعت خودروسازی و قطعه سازی ما وارد می کند، افت کیفیت خودرو، کاهش ایمنی خودرو و در نهایت نارضایتی مشتریست که چوب آن را خودروساز می خورد. بیایید واقع بین باشیم. مشتری که نمی داند و اگر هم بداند برایش اهمیتی ندارد که خودروساز مواد اولیه را از چه کسی تامین می کند. مشتری کالای نهایی را می بیند و خریداری می کند و کیفیت خوب و بد آن رضایت و عدم رضایت مشتری را در پی دارد.

این قانون خودروساز را وادار می کند که مواد اولیه مصرفی خود مانند فولاد، پتروشیمی، مس، آلومینیوم و… را از تامین کنندگان داخلی خریداری کند. این در حالیست که زمانی که فضای تامین مواد اولیه در ایران رقابتی بود، تامین کنندگان داخلی برای افزایش سهم خود، کیفیت مواد اولیه و محصول خود را بیشتر می کردند تا بتوانند با تامین کنندگان خارجی رقابت کنند. همه می دانیم که کیفیت مواد اولیه داخلی در برخی از موارد از نمونه های خارجی پایین تر است. حال این سوال پیش می آید که با به اجرا در آمدن این قانون و خرید مواد اولیه از تامین کنندگان داخلی، در صورت افت کیفیت خودرو چه کسی مسئولیت آن را بر عهده می گیرد؟ آیا دولت و وزارت صمت مسئولیت این تصمیم غلط را بر عهده می گیرند؟

صنایع بالادستی خودروسازی که عموما تامین کنندگان مواد اولیه هستند، هنوز به بلوغ کامل نرسیده اند که بتوان تمام مواد اولیه برای تولید یک خودرو را از آنها تامین کرد. حتی اگر به چنین بلوغی هم برسند نباید بازار را دو دستی به آنها تقدیم کرد که مشتری برای خرید مواد اولیه آنها تضمین شده حضور داشته باشد. چراکه وجود رقابت در بازار لازمه رشد بوده و تا زمانی که رقابت نباشد نه تنها رشد چندانی حاصل نمی شود بلکه فساد سر تا پای این صنعت را در بر می گیرد. حال که خودروسازان داخلی با سختی زیاد موفق به شناسایی و رفع گلوگاه های تولید شده اند، با این تصمیم بار دیگر دولت ناخواسته تولید خودروساز را هدف گرفته است. چراکه تامین کنندگان داخلی می توانند به هر بهانه ای با عدم تامین به موقع موجب اختلال در تولید خودرو شوند که تاثیر مستقیم روی التهاب بازار خودرو می گذارد.

حال که دولت و وزارت صمت قصد دارند که خودروسازان را ملزم به خرید مواد اولیه از تامین کنندگان داخلی کنند، آیا کیفیت مواد اولیه موجود در داخل کشور را تضمین می کنند؟ آیا این ضمانت وجود دارد که این مواد اولیه مطابقت با استانداردهای روز دنیا دارند و استانداردهای مورد نظر خودروسازان را پاس می کنند؟ چه ضمانتی وجود دارد که نبود بازار رقابتی موجب بالا رفتن قیمت مواد اولیه نشود؟ به نظر می رسد که نیاز است که دولت در تصمیم گیری خود در الزام خودروسازان برای خرید مواد اولیه از تامین کننده داخلی باید تجدید نظر کند و اصل رقابت و ایجاد فضای رقابتی و همچنین کیفیت مواد اولیه را در نظر بگیرد.

صنعت خودروسازی در تمام دنیا بدون مرز است. داخلی سازی به این معنا نیست که صفر تا ۱۰۰ یک خودرو در داخل کشور تولید شود. بلکه هدف خودروسازان عرضه خودرو با بهترین کیفیت و پایین ترین قیمت ممکن بوده و برای رسیدن به این دو هدف، دولت و خودروساز تمام تلاششان را می کنند. حتی اگر لازم باشد مواد اولیه و قطعات خودرو از خارج از کشور تامین می شود. انتظار می رود که در ایران نیز دولت و وزارت صمت تصمیم هایی با الگوبرداری از دیگر کشورها اتخاذ کند تا زمینه ساز پیشرفت صنعت خودرو و صنایع بالا دستی شود. نه اینکه سنگی جلوی پای لنگ آنها گذاشته باشد.


لزوم تجدید نظر دولت در الزام خودروساز به خرید مواد اولیه از داخل
گزارش

کد محتوا: ۲۲۵۳۷

ارسال: دوشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰:۵۴

به روز شده: دوشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۳:۳۸

کلید واژه‌‌ها: خودروساز، صنعت خودروسازی، خودرو داخلی

نوع: گزارش

فرستنده: دبیر محتوا

منبع: خودرونویس

بازدید: ۴۱۵

زبان: پارسی

(۳ مورد )
در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید. برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید. چنانچه هنوز عضو سایت نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید. (ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

کاردو، به عنوان یکی از بزرگترین فضای آنلاین تبادل و معامله خودرو، در حال حاضر به صدها مشتری در حال ارائه خدمات است. در این نسخه از وب‌سایت کاردو سعی شده است با بهره‌گیری از آخرین متدهای توسعه و برنامه‌نویسی امکان استفاده کاربران از سایت در دستگاه‌های هوشمند (موبایل، تبلت) به صورت ویژه‌ای فراهم می‌سازد و طراحی سایت به گونه‌ای است که لایه‌بندی سایت بر اساس دستگاه شما تطبیق می‌یابد.

این سایت ماحصل، تلاش‌های چندساله کارشناسان خبره در ۲ حوزه صنعت خودرو و IT بوده است و سعی شده است بنا به نیاز کاربر ایرانی و بر اساس شیوه فعالیت جاری کشور سریعترین و بهترین انتخاب‌ها فراهم باشد.

«کاردو» واژه‌ی اصیل پارسی است و به معنای توانمندی و پشتکار است، همچنین نگارش انگلیسی آن (CarDo) به معنای فعالیت مرتبط با خودرو می‌باشد. «کاردو» تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا شایسته خدمت‌رسانی به شما باشد.

به دلیل حجم بالای آگهی‌های ثبت شده، امکان بررسی صحت و اصالت آن‌ها امکان‌ناپذیر است، پیش از هرگونه معامله از صحت و اصالت مدارک و خودرو مطمئن شوید، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان بخش خدمات مشتریان ما جهت راهنمایی و باری‌رسانی استفاده کنید.

طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.

© ۱۳۹۳-۱۴۰۴ :: کلیه حقوق برای سایت کاردو محفوظ است. استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است.